Благотворителна организация прекратява дейността си заради отвличане на служител

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:36 / 20.10.2004
564
Благотврорителната организация "Кеър интернешънъл" обяви, че прекратява дейността си в Ирак след отвличането на нейната служителка Маргарет Хасан в Багдад. Това съобщи изпълнителният директор на организацията в Австралия Робърт Гласър пред радио Ей Би Си.
Г-жа Хасан, служител на австралийския клон на "Кеър интернешънъл", който отговаря за дейността на организацията в Ирак, бе отвлечена във вторник сутринта, 19 октомври, докато пътувала с автомобил към офиса си. "Нашият персонал там вече не работи при създалите се обстоятелства", посочи Гласър. Той каза още, че не е запознат с причините за отвличането. "До момента нямаме никаква информация за причините на отвличането, доколкото знаем, Маргарет е в добро здравословно състояние".
Маргарет Хасан, която живее в Ирак от 30 години, има три вида гражданство - ирландско, британско и иракско. Ирландските власти обявиха, че ще направят всичко възможно за нейното освобождаване. Организацията, за която тя работи, има представителства в 72 държави по света и извършва дейност на територията на Ирак от 1991г. След войната от 2003г. "Кеър интернешънъл" се заема с разрешаването на спешните хуманитарни проблеми в Ирак като набавянето на медикаменти и питейна вода. В иракското представителство работят 30 души, всичките са иракчани. Чуждестранните служители напускат страната през месец ноември миналата година. "Искам да подчертая, че Маргарет Хасан, бидейки иракска гражданка, се е занимавала с осигуряването на хуманитарна помощ за своите иракски съграждани повече от 25 години, работейки с най-бедните сред бедните, с жени и деца", каза още изпълнителният директор на австралийския клон. Ташин Али Хасан, иракчанин и съпруг на Маргарет, заяви по катарския сателитен канал "Ал Джазира", че два автомобила са засекли жена му пред офиса й. "Похитителите отвлякоха автомобила й в неизвестно направление. Не знаем нищо за групировката, която я взе за заложник и никой не се е свързвал с нас", добави той.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Израел обяви прихващането на огромна част от изтреляните 180 иран...
Иран изстреля над 100 балистични ракети срещу Израел
Един от най-великите си отиде от този свят едва на 58 години
Голям завод спира производство след 100 години работа, хиляди ще ...
Откриха тялото на Хасан Насрала
Започва поетапната евакуация на българите в Ливан


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).