Българин е арестуван в Испания за нелегален трафик на хора

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:36 / 01.04.2005
1140
Българин и румънец са задържани в Испания за организиране на нелегален трафик на хора и трудова експлоатация. Двамата набирали кандидати за работа в Испания чрез обяви в пловдивски вестник и две местни трудови борси.
Служители на Комисариата на испанската Национална служба “Полиция” в Албасете са задържали в град Ориуела, област Аликанте български гражданин с инициали Г.Й.Г. при операция по разбиването на престъпна организация за нелегален трафик на имигранти и трудова експлоатация. Това съобщи Focus news, позовавайки се на информация от Национална служба “Полиция” на Испания. При операцията, която е била в ход от няколко месеца, е задържан в град Торе де Игера област Уелва румънският гражданин И.К. От полицията в Испания посочиха, че българинът и румънецът се смятат за ръководители на престъпната организация, която е имала връзки в Испания и в България.
Според информацията двамата са се занимавали с нелегална имиграция в Испания на граждани от Източна Европа “чрез публикуването на обяви за работа в българския вестник “Марица” и в две трудови борси – “Фея” и Трудова борса “Дани”, и двете в Пловдив.
Фирмите предлагали работа в страни от ЕС, най-вече в Испания, с трудово възнаграждение между 30 и 50 евро на ден и с обещанието, че работодателят поема разходите по настаняването и транспорта, както и възможност за правно регулиране на престоя им в чуждите страни срещу комисионна от около 800 евро.
Разследването е установило, че щом пристигнели в Испания, работниците били откарвани във вила в околностите на град Тарасона в област Ла Манча, където живеели в “нечовешки” условия. Става дума за “стотици” чужденци, посочиха от испанската полиция.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Израел обяви прихващането на огромна част от изтреляните 180 иран...
Иран изстреля над 100 балистични ракети срещу Израел
Един от най-великите си отиде от този свят едва на 58 години
Голям завод спира производство след 100 години работа, хиляди ще ...
Откриха тялото на Хасан Насрала
Започва поетапната евакуация на българите в Ливан


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).