Българите искат от Фрадков привилегии. Хулигани поругават паметника на Альоша

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:50 / 21.10.2004
812
Премиерът Симеон показа на премиера Фрадков най-късия път до българския кетчуп. Това е текстът под снимката, илюстрираща днешния коментар на в-к "Комсомольская правда" за посещението на руския министър-председател в България.
"Дори врели и кипели руски чиновници се учудват колко бързо българите се разделят с белезите на социализма", възкликва изданието. "Ту се ежат, че, видите ли, с един крак са вече в Евросъюза (влизат на 1 януари 2007 г.), ту се опитват да измъкнат от нас всевъзможни привилегии, които от километър миришат на социализъм.
По време на преговорите те непрекъснато ни питаха готова ли е Русия да им отдели спецална търговска ниша. Подхвърлиха дори идеята за възраждане на държавните поръчки, чрез които Русия да купува преди всичко български консерви и кетчуп, споделя съветник на Фрадков.
Вчера българските вестници излязоха с огромни заглавия: "Симеон кани руските пари". А в момента главният основният руски инвеститор е "Лукойл", който вече изкупи 58% от акциите на най-големия на Балканите нефтопреработвателен завод в Бургас с развита мрежа из цяла България. Заводът беше западнал, защото българите нямат нефт. Имаше 300 млн долара дългове. "Лукойл" извади 101 млн долара и спаси завода от фалит. Сега той залива Европа с море от нефтопродукти.
Вчера, след закуската с българския президент Първанов, Михаил Фрадков кацна в Бургас, на същото летище, от което излитаха натовските самолети, за да бомбардират Ирак. Президентът на "Лукойл" Вагит Алекперов лично разведе премиера из българските си владения. Фрадков е бил в Бургас преди 20 години и вчера остана поразен от промените в завода. Алекперов доволно сияеше.
А зад "завесата" на посещението Михаил Фрадков и жена му посетиха знаменит полуостров близо до Бургас, на който са разположени едновременно 39 гръцки църкви.
Преди тази екскурзия показаха на Елена Фрадкова Пловдив, където е знаменития паметник на руския войник Альоша. Отвреме-навреме върху неговия постамент, за разлика от намращия се в съседство паметник на руския цар освободител, се появяват хулигански надписи. Прозападната треска на някои българи още не им е минала."

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Израел обяви прихващането на огромна част от изтреляните 180 иран...
Иран изстреля над 100 балистични ракети срещу Израел
Един от най-великите си отиде от този свят едва на 58 години
Голям завод спира производство след 100 години работа, хиляди ще ...
Откриха тялото на Хасан Насрала
Започва поетапната евакуация на българите в Ливан


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).