Българска фирма учи нашенци в Лондон как да точат социални помощи

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
13:31 / 05.01.2014
2074
На източноевропейските емигранти се предлага експертна помощ за доене на системата за социални помощи във Великобритания от фирма, собственост на български бизнесмен, съобщава "Дейли мейл". Британският вестник е направил собствено разследване с репортер под прикритие, в което се разкрива как нашенци дават съвети срещу пари относно социалната система на Острова.

Репортер на неделното издание на вестника, представяща се за новопристигнала българка, е била заснета да получава експертен съвет в агенция в Северен Лондон. Вестникът използва 25-годишната българска студентка Мария. Тя казала на служителите в "Premium Advice 4 U" ООД, че е в страната от два месеца и работи като чистачка, получаваща заплащане в брой без да плаща данъци, но сега иска да знае какви социални помощи може да ползва.

Двете служителки Галя и Нина говорили с нея 40 минути и повечето съвети, които й дали, били в рамките на закона, но също така й казали, че можели да издадат фалшиви документи, че е чистела техните домове, за да може да кандидатства за социални помощи.

Таксата за едночасова консултация на фирмата е 20 паунда. Като собственик е посочен 37-годишният Христо Трифонов. "Дейли мейл" посочва, че не може да се твърди, че има нещо нередно сред предлаганите услуги, които включват регистриране, попълване на документи за данъчен отчет и кандидатстване за социално осигуряване, но явно фирми като тази умело използват контролът при предоставянето на социални помощи, което всъщност е проблем на британските власти.



Източник: БЛИЦ

Виж коментарите (3)
Още новини от Международни новини:
Русия постави България в списъка с държави с деструктивни нагласи...
Николоски пред ЕС: Скопие не се отказва от идеята за качествена ж...
Започна гласуването за президентските избори в САЩ
"Бащата" на валутния борд: Няма никаква полза от еврото
Николоски с отговор на "истерията" в България: Стоя зад всичко, к...
Опозицията в РСМ, която започна скандала със знамената, призова з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).