
ЗАРЕЖДАНЕ...
COVID-19 се задържа продължително върху опаковки и върху хранителни продукти | ||||||
| ||||||
Учените побързаха да успокоят населението, че въпреки тревожната новина рисковете от заразяване на консуматорите остават доста малки. Тестовете са били проведени в лаборатории и са установили, че вирусът на COVID-19 се задържа доста продължително върху опаковки и върху самите хранителни продукти, така че човек лесно може след докосването им да пренесе вируса в устата си, ако не си измие ръцете. В доклада на Агенцията се посочва: "Трябва да се отбележи, че храните и опаковките, разглеждани като част от това проучване, са изкуствено заразени с вируса на COVID-19 и следователно не са точно отражение на нивата на заразяване, открити при търговците на дребно“. Учените от университета в Саутхемптън са установили, че макар и при повечето хранителни продукти вирусът да се задържа сравнително кратко или около 24 часа, то има и такива, при които остава цяла седмица. Те смятат, че това откритие е доста важно, защото повечето хора не си дават сметка, че могат да се заразят по такъв невинен начин. Специалистите допълват, че няма място за паника или някакви извънредни мерки, а е напълно достатъчно хората просто да мият ръцете си, преди да започнат да приготвят храна за консумация. |
Още по темата: | общо новини по темата: 17212 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/2869 ] следващата страница |
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив? | ||
Да (11714) | 56% | ![]() |
Не (7158) | 34% | ![]() |
Не мога да преценя (2133) | 10% | ![]() |
За контакти:
тел.: 0886 59 82 67
novini@plovdiv24.bg
гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg