Десетки убити в египетски курорт, няма информация за пострадали българи

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:32 / 25.04.2006
1175
Около 30 души са убити, по последни данни, а около 150 са ранени при трите експлозии в египетския курортен град Дахаб, съобщи Ройтерс, позовавайки се на източници от силите за сигурност, пожелали анонимност. Експлозиите са избухнали една след друга около 21 часа българско време в понеделник.

"Има двайсет и двама убити и 150 ранени...Взривовета са три", съобщават източници от полицията. Представител на местната служба за бърза помощ е посочил, че много от убитите изглежда са чужденци.

Обществената телевизия също съобщи за 22-ма убити и 150 ранени и, че атентатите са извършени с бомби, задействани дистанционно, предаде Франс прес.

Си Ен Ен съобщи към полунощ за 10 убити и около 70 ранени при трите бомбени аксплозии.

Министърът на отбраната на Израел Шаул Мофаз е предложил на Египет да изпрати спасители и медицински екипи.

Сред загиналите при експлозиите има европейци, предаде кувейтската информационна агенция КУНА. Според източниците мнозинството от жертвите са египетски граждани, но има и такива от различни европейски държави, дошли на почивка в страната.

Израелските власти съобщиха за трима свои граждани, пострадали при нападенията и обявиха извънредно положение в град Елиат, във връзка с експлозиите в близкия египетския курорт Дахаб, предаде електронното издание на телевизия “Ал Джазира”. Според информацията властите в Тел Авив се опасяват, че много израелски граждани може да са сред загиналите при трите взрива, които разтърсиха хотел, ресторант и търговска сграда в града.

За момента няма официална информация за националността на убитите и ранените чужденци, няма официална информация, дали в курорта е имало и българи.

Експлозиите са чути малко след 21 ч. в понеделник. Информацията е на Дарик радио.


Виж коментарите (0)

Още по темата (1):
25.04.2006 23 убити и 62-ма ранени в Египет
Още новини от Международни новини:
Един от най-великите си отиде от този свят едва на 58 години
Голям завод спира производство след 100 години работа, хиляди ще ...
Откриха тялото на Хасан Насрала
Започва поетапната евакуация на българите в Ливан
Драстичен скок в цените на почивките в Турция
Проф. Витанов за края на войната в Украйна: Това ще бъде решено н...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).