ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
ЕК обсъжда забрана за промоциите на червено месо | ||||||
| ||||||
Здравни аргументи В този случай се прави опит да се сравнят предприетите стъпки по отношение на червеното месо с тези, предприети преди вредата от алкохол и тютюневи изделия. Месото не е стимулант и не води до пристрастяване. Учени, специализирани в човешкото хранене, потвърждават, че от стотици хиляди години месото е съществен компонент на човешката диета, то е източник на протеини и аминокиселини и вещества, необходими за човешкото развитие, включително витамин В 12, който се намира практически само в животински продукти. Индустрията посочва, че тезите за предполагаемата вредност на месото се отнасят само за неправилна обработка или ядене при нарушаване на диетичните изисквания. Месото, консумирано в разумни количества, е естествен и необходим компонент от диетата на всеки човек. Екологични аргументи В този случай животновъдите са обвинени в огромна консумация на вода, замърсяване на околната среда с животински фекалии, емисии на въглероден диоксид и метан. Индустрията посочва, че учените обаче казват, че терминът "използване на вода“ в животновъдството не съществува. Цялата вода, "използвана“ за производство на месо, се връща в околната среда. Торът за животни е естествен метод за торене на полета, който се използва от хиляди години и е по-екологичен от синтетичните торове. Съвременните ферми използват системи, които намаляват емисиите на парникови газове, а има и ферми, които превръщат получения метан в енергия, посочват животновъдите. Хуманно отношение към животните Организациите съжаляват за факта, че всички животновъди са обвинени заради единични случаи на неправилно боравене с животни. Междувременно, за селекционера хуманното отношение към животните е неразделна част от дохода. Болни, стресирани и държани в неподходящи условия животните не растат и тяхното лечение или клане създава допълнителни разходи. Ето защо животновъдите повишават комфорта на животните, използват климатични системи за поддържане на подходящо качество и температура на въздуха в животновъдните сгради, използват правилно балансирани фуражи за нуждите на животните, съдържащи естествени съставки, които изграждат устойчивост на животните към болести, осигуряват броя на животните, за да се чувстват в безопасност в стадото, обучават служители, за да осигурят възможно най-хуманните условия за клане, посочва индустрията. Земеделските производители са особено огорчени от факта, че планираните промени могат да засегнат всички, независимо от мащаба на усилията им за хуманно отношение към животните, екологични решения или качество на продуктите, и срещу фермата да развие стратегия за подкрепа на устойчивото производство на месо ", казват организации в отворено писмо. Въпреки това комисар Войчеховски каза, че все още нищо не е ясно, тъй като се увеличават спекулациите дали Комисията е решила да спре фондовете за промоция на месо. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Международни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Синоптик: От 6 декември започва продължителен период на снеговалежи
14:11 / 28.11.2024
Виктор и Беба отново заедно
08:42 / 29.11.2024
Годеж 17 години след първата им среща, когато са били деца
15:49 / 29.11.2024
Ударно начало на декември за три зодии
14:46 / 28.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета