ЕП ще обсъди и ще приеме резолюция за осъдените на смърт българки в Либия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
12:19 / 11.01.2007
1551
Европейският парламент ще обсъди и ще гласува резолюция за българските медицински сестри и палестинския доктор, които на 19 декември миналата година повторно бяха осъдени на смърт в Либия. Разискването започва в сряда от 15,00 часа местно време с декларации на Съвета и Комисията, а гласуването ще се състои в четвъртък.

След обявяването на повторното осъждане на смърт председателят на Европейския парламент Josep Borrell призова либийските власти да преразгледат решението си, което е "препятствие за подобряването на отношенията между Европейския парламент и Либия".

В началото на декемврийската сесия на ЕП депутатите решиха с вдигане на ръка да отложат дискусията и приемането на резолюцията за освобождаването на медицинските сестри в Либия, което беше планирано за 14 декември следобед с аргумента, че делото е на такъв етап, че приемането на резолюция само ще им навреди.

В последния доклад на ЕП за България преди присъединяването й, депутатите припомниха подкрепата си за българските медицински сестри и палестинския лекар в Либия и настояха за бърз и задоволителен изход и компенсации от либийските власти за страданията, причинени на "тези невинни хора".

Виж коментарите (2)
Още новини от Международни новини:
Мицкоски: Отношението на ЕС към Северна Македония е диктат
"Те победиха Наполеон и Хитлер": Тръмп обеща да извади САЩ от вой...
България попадна в "черен" списък на Русия
23-годишен българин загина в тежка катастрофа край Рим
Серия от земетресения разтърсиха любима дестинация на хиляди бълг...
Четирима убити и десетки ранени при масова стрелба в Алабама


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).