Ердоган "зачеркна" Нетаняху

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
14:36 / 04.11.2023
1727
"Турция "зачеркна“ израелския премиер Бенямин Нетаняху и ще направи всичко, за да отнесе израелските нарушения на човешките права и военните престъпления пред Международния наказателен съд (МНС)", е заявил президентът Реджеп Тайип Ердоган, предаде Anadolu Agency.

"Изпадналият в битка премиер вече не е човек, с когото можем да говорим, ние го зачеркнахме“, е коментирал Ердоган пред репортери на борда на президентския самолет на връщане от Казахстан, където е присъствал на срещата на върха на Организацията на тюркските държави.

Той е допълнил, че "Нетаняху е загубил подкрепата на израелските граждани и иска да спечели подкрепа за кланета чрез религиозна реторика".

"Казах нещо в речта си на митинга за Палестина. Обявих, че ще подкрепим инициативи, които ще изправят нарушенията на правата на човека и военните престъпления на Израел пред Международния наказателен съд. Нашите компетентни органи, особено нашето външно министерство, ще извършат това“, е добавил турският лидер.

Ердоган също е заявил, че Анкара "е готова да действа като страна-гарант за Газа“ след сблъсъците, повтаряйки подкрепата на Турция за народа на Газа на фона на продължаващата агресия на Израел.

"Израелската армия разшири своите въздушни и наземни атаки срещу ивицата Газа, която е подложена на безмилостни въздушни удари след изненадващата офанзива на палестинската групировка Хамас на 7 октомври", пише анадолската агенция.

Най-малко 9227 палестинци, предимно деца и жени, са били убити при израелски удари оттогава, докато броят на жертвите в Израел е надхвърлил 1500, според официални данни.

Основните доставки са на изчерпване за 2,3 милиона жители на Газа поради израелската обсада, в допълнение към големия брой жертви и разселвания, пише Anadolu Agency.

Виж коментарите (0)

Още по темата (237):
29.07.2024 Външно министерство с важно предупреждение
22.06.2024 МВнР излезе с предупреждение
17.06.2024 Нетаняху разпуска военния кабинет
01.06.2024 Нетаняху: Няма да има постоянно примирие в Газа, докато ХАМАС не бъде
унищожена
31.05.2024 Израел си иска заложниците
31.05.2024 Израел предложи прекратяване на огъня 
Още новини от Международни новини:
Серия от земетресения в Гърция
Християн Мицкоски: Гоце Делчев е македонски герой, нека българите...
Мелания застана срещу Доналд за абортите
В една страна започнаха коледните празненства
Израел обяви прихващането на огромна част от изтреляните 180 иран...
Иран изстреля над 100 балистични ракети срещу Израел


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).