Европейският парламент осъди действията на турската полиция на 8-мартенска демонстрация

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
00:34 / 08.03.2005
934
Председателят на Европейския парламент Жозеп Борел осъди категорично използването на сила от турската полиция за разпръсване на демонстрация по повод 8 март, организирана в неделя в Истанбул, съобщава Франс прес. С мотива, че демонстрацията не е била разрешена, полицията приложи груба сила при разпръскване на демонстрантите, сред които много жени.
Осъждам категорично тези действия и искам от турското правителство да бъдат предприети санкции за назидание, каза Борел, откривайки пленарната сесия на Европейския парламент в Страсбург. Това са събития, които не представляват най-добрата визитна картичка за влизане на тази страна в ЕС, каза Борел пред евродепутатите. Демонстрантите настояваха за право, което е дължимо - равенство на правата мъже/жени, добави Борел. Той подчерта, че продължаването на реформите и промяната на нагласите трябва да останат абсолютен приоритет за Анкара. Информацията е по БТА.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Израел обяви прихващането на огромна част от изтреляните 180 иран...
Иран изстреля над 100 балистични ракети срещу Израел
Един от най-великите си отиде от този свят едва на 58 години
Голям завод спира производство след 100 години работа, хиляди ще ...
Откриха тялото на Хасан Насрала
Започва поетапната евакуация на българите в Ливан


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).