ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Фрадков мечтае да сложи край на военното пиратство
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:50 / 20.10.2004Коментари (0)869
Под това заглавие в-к "Комсомольская правда" коментира посещението на руския министър-председател у нас. С тази цел премиерът на Русия отиде в България, твърди изданието.
Фрадков, както изглежда, не обича да се заседява в Белия дом. За този месец това е третата му задгранична визита.Явно взема пример от президента, коментира вестникът. "За срещата с братята българи отборът на Фрадков се готвеше особено внимателно. Още в края на септември ръководителят на правителствения апарат Сергей Наришкин и група експерти напарвиха "десант" в София. Както и всички бивши наши "съквартиранти" в соцлагера, българите вече не показват особено желание да се побратимяват с нас. Макар че с удоволствие вкусват плодовете на дружбата от бившите съветски времена, пък и хазната пълнят с пари. Например, срокът на съветските лицензи отдавна е изтекъл. Но в България продължават да копират автоматите на Калашников, зенитни установки и да реконструират "Миг"-ове. И по всички възможни начини избягват дори разговор за ползването на лицензите. Нещо повече, нямат нищо против да получат нови. Според източник от обкръжението на премиера Михаил Фрадков възнамерява да води преговорите доста твърдо. И не само в областта на военното сътрудничество. "Гвоздеят" на визитата в София е енргетиката, продължава коментарът на изданието. "След много години на размисъл България все пак ще възобнови строителството на АЕЦ в градчето Белене, където още СССР вложи около милиард долара по днешни цени. И на руските компании не им харесва да им измъкнат такъв обект изпод носа. А РАО "ЕЕС" направо иска да сложи ръка на няколко топлоцентрали при започналата в България приватизация. Дали българите са наплашени от сянката на знаменития руски приватизатор Чубайс или се страхуват, че Западът ще ги обвини в проруски настроения, но както твърдят придружаващите Фрадков експерти, РАО "ЕЕС" може дори да не бъде допусната при раздаването на "баницата". Спроед мнението на специалисти, условията на бъдещата приватизация не са прозрачни", твърди вестникът. Цитиран е и българският премиер Симеон Сакскобургготски, който "дипломатично отклонил въпроса", зададен му от руски журналисти, като отговорил, че проблемът все още не е обсъждан, но няма да има никаква дискриминация по отношение на руските компании. В интерес на истината, по подобен начин реагира от своя страна руският премиер, когато българските журналисти го атакуваха по проблемните въпроси около нефтопровода Бургас - Александруполос и Газпром, признава изданието. "Вие ми предлагате много голям риск", пошегувал се Фрадков.
В заключителната част на материала се споменава, че все пак вчерашният ден не е минал напразно - подписани са документи за сътрудничество в областта на енергетиката, правосъдието, хидрометеорологията, ще бъде открита и фериботна връзка между пристанище Варна и пристанище Кавказ.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Антикорупционната комисия разследва схема за рекорден заем от ББР
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
България и Войната в Украйна
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: