Грузия в шок от смъртта на министър-председателя Жвания

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:57 / 03.02.2005
909
По предварителни данни причината за смъртта на премиера Жвания е отравяне с въглероден диоксид, съобщи РИА Новости, цитирайки съдебен експерт от главната прокуратура. Грузинският министър-председател Зураб Жвания беше открит мъртъв тази сутрин в квартирата на свой приятел в Тбилиси.
"Няма следи от физическо въздействие, освен малка раничка на долната устна, - казва експертът. Според предварителния анализ причина за смъртта е отравяне с въглроден диоксид. Първичното зъключение от биохимичния анализ ще е известно след четири-пет часа, окончателното - след десет дни."
Според представители на газоразпределителната компания "Тбилгаз" напълно е възможно в апартамента да се е получило струпване на газ и тъй като не се усеща никакъв мирис, човек просто заспива, след което настъпва смърт. След огледа компанията съобщават, че в жилището наскоро е била монтирана без спазване на техническите изисквания газова отоплителна печка иранско производство и е напълно възможно да се е получило изтичане на газ. Според съседи на Юсупов, той е наел квартирата през януари тази година.
Доста по-зловеща версия за смъртта на премиера разпространява грузинският депутат и представител н ауправляващото мнозинство Александър Шаламберидзе. Според него "има сериозна намеса от страна на определени сили" и това са "сили, действащи от Русия". Депутатът прави пряка връзка между смъртта на Жвания и неотдавнашният атентат в Гори, когато кола-бомба уби трима човека пред сградата на местната полиция.
"На идиотски изявления посолството не възнамерява да реагира," - коментира изявлението на грузинския депутат пресаташето на руското посолство в Грузия Евгений Иванов.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Израел обяви прихващането на огромна част от изтреляните 180 иран...
Иран изстреля над 100 балистични ракети срещу Израел
Един от най-великите си отиде от този свят едва на 58 години
Голям завод спира производство след 100 години работа, хиляди ще ...
Откриха тялото на Хасан Насрала
Започва поетапната евакуация на българите в Ливан


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).