Гърция потвърди за инцидента с влака

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
18:43 / 01.08.2005
1287
В официален факс до БДЖ ЕАД гръцките железници потвърдиха, че на 1.08.2005 г., около 7:15 ч., влак №360, движещ се по маршрут Солун – София е ударил странично товарен автомобил. Камионът е преминал през охраняем прелез, оборудван с автоматична мигаща светлинна, звукова сигнализация и бариери в нарушение на правилника за движение. Във влака са пътували дванадесет пътника. Нито един от тях не е пострадал.
След сблъсъка с товарния автомобил движението в учасъка е преустановено поради дерайлиране на една от талигите на локомотива. Екипи на гръцките железници веднага са изпратени на мястото на инцидента, за да бъде възстановено движението в максимално кратки срокове.
Във факса се потвърждава информацията, която изпратихме по-рано днес относно създадената организация за транспортиране на пътниците. Припомняме ви, че пътниците от влака, пътуващи за България са били прехвърлени с автобус до граничния пункт Промахон. От Промахон до София те са били извозени с влака, който пътува по линията София – Солун и се е върнал обратно до София, вместо да продължи до Солун. Пътниците от този влак са били прехвърлени от границата до Солун с автобус.
В официалния документ гръцките железници изразяват съжаление за инцидента.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Израел обяви прихващането на огромна част от изтреляните 180 иран...
Иран изстреля над 100 балистични ракети срещу Израел
Един от най-великите си отиде от този свят едва на 58 години
Голям завод спира производство след 100 години работа, хиляди ще ...
Откриха тялото на Хасан Насрала
Започва поетапната евакуация на българите в Ливан


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).