ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Хората, които консумират тези храни, са по-склонни към деменция | ||||||
| ||||||
Оказва се, че храните, засилващи деменцията, са доста прочути продукти, присъстващи в почти всички хладилници. В проучването са участвали 209 души на средна възраст 78 години и деменция и 418 души на съответната възраст, пол и образователно ниво, без да имат когнитивно увреждане. Доброволците сами попълнили въпросник, посочвайки какви храни консумират през годината и колко често (от веднъж месечно до четири пъти на ден). Те също са преминавали медицински прегледи на всеки две до три години. Оказа се, че основата на диетата на пациенти с деменция е обработено месо, включително колбаси, пушено месо, пасти, както и храни, богати на нишесте, алкохол и сладки закуски. Хората без деменция често ядат месо в комбинация с плодове, зеленчуци и морски дарове. Предишни проучвания показват, че яденето на по-здравословна храна, листни зелени зеленчуци, горски плодове, ядки, пълнозърнести храни и риба, може да намали риска от деменция при хората. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Международни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Драстично отслабналият Геро се оказа нежелан от телевизиите
14:51 / 24.11.2024
"УниКредит Булбанк" предупреди клиентите си
14:08 / 25.11.2024
Нов хитов турски сериал завладява ефира
15:59 / 24.11.2024
Ново нападение в столичен мол
19:56 / 24.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета