Иво Инджев: Украйна е марионетка и изпълнява чужда воля

Автор: ИА Фокус
Коментари (2)
21:19 / 17.10.2024
911
"Много е важно да се подчертае, че става въпрос за план на Зеленски. Това е план на една независима държава, чиито противници се опитват да оприличат на себе си. С този план се подчертава, че Украйна има самостоятелна воля и визия, а не е нечия пионка, на която ѝ спускат един план и тя го изпълнява. Основна теза на агресорите е, че Украйна е марионетка и изпълнява чужда воля. Но, след като в Украйна има критики, това подчертава, че е демократична държава". Това коментира журналистът Иво Инджев в студиото на "Пресечна точка" относно "Плана за победа" на украинския президент Володимир Зеленски.

"Можете ли да си представите в Русия подобен тип отношение? Само споменаването на думата "мир" означава поражение", добави той и припомни, че бяха арестувани руски граждани, които излизаха по улиците с томове на "Война и мир" от Лев Толстой.

Според него чрез "Плана за победа" Зеленски подчертава принадлежността на Украйна към Европа. "Украйна е географският център и най-голямата държава в Европа". По думите му предисторията на конфликта с Русия е сврзана с искането на Украйна  да се присъедини към ЕС. "Русия спря този процес. За мен тогава беше извършен най-големият подкуп в историята", смята журналистът.

Инджев коментира и искането на Украйна за присъединяване към НАТО. "Те знаят, че докато водят бойни действия, няма как да се присъединят. Искат покана за присъединяване, която да покаже на окупаторите, че има друг вариант за Украйна - да се развива в Западния свят", каза той.

"Много важни са изборите в САЩ на 5 ноември за развитието на конфликта в Украйна. Тръмп никога не е казал една крива дума за Путин, докато Байдън го нарича "убиец и военен престъпник", заключи той.

Виж коментарите (2)

Още по темата (72):
17.10.2024 Одобриха милиони евро за българските земеделци
13.10.2024 Асен Агов: Русия се съсипва от Путин
09.10.2024 Премиерът: България застана зад Украйна от първия ден на войната и ще продължи да го прави
07.10.2024 Земеделските стопани ще получат цялата предвидена държавна помощ от 325 млн. лева
06.10.2024 Земеделци излизат на улицата на протест
02.10.2024 Експерт по сигурността: Властите в Киев са благодарни, че българското правителство не пречи активно на военната помощ
Още новини от Международни новини:
Всички в Германия говорят за геройската постъпка на българин
Ясни са резултатите от аутопсията на Лиъм Пейн
Хванаха руската естрадна икона Алла Пугачова с антики за 20 милио...
Семейството на Лиъм Пейн с изявление след смъртта му
Плитко земетресение удари Централна Турция
Едва на 31 години почина звезда от групата One Direction


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).