Израел бомбардира Външното министерство на Палестина

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
09:11 / 17.07.2006
1786
Израелски бойни самолети бомбардираха сградата на палестинското външно министерство в град Газа за втори път тази седмица и я разрушиха, съобщиха агенциите. Според Франс прес са ранени трима души, жители на квартала. Според Асошиейтед прес ранени са петима.

Гъст черен дим се издига над вече пострадалата в четвъртък от първия обстрел сграда. Има щети и на други сгради в района около министерството. В района пристигат линейки и полицейски коли. Смята се, че в сградата на министерството в този час не е имало хора.

Израел бомбардира същата сграда в четвъртък като заяви, че тя е използвана за планиране на терористични атаки, припомня АП.

Час по-рано Израел изстреля най-малко пет ракети срещу палестински бойци в северната част на Газа, при което са ранени поне двама души.

Нападенията са извършени и в северния ливански пристанищен град Триполи и в източния Баалбек, който е вторият по значение бастион на Хизбула в Ливан след столицата Бейрут. Радикалната групировка е сформирана именно в този град през 1982 година.

Израел бомбардира и пристанището на Бейрут, убивайки двама цивилни граждани, съобщиха представители на пристанищните власти и кореспондент на Франс прес от мястото на инцидента.

Телата на двамата загинали лежат на земята на паркинг, разположен до пристанището, което е обхванато от пламъци. Информацията е на Дарик радио.

Виж коментарите (2)
Още новини от Международни новини:
Един от най-великите си отиде от този свят едва на 58 години
Голям завод спира производство след 100 години работа, хиляди ще ...
Откриха тялото на Хасан Насрала
Започва поетапната евакуация на българите в Ливан
Драстичен скок в цените на почивките в Турция
Проф. Витанов за края на войната в Украйна: Това ще бъде решено н...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).