Кабинетите на България и Македония може да проведат съвместно заседание

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
10:29 / 17.02.2013
2548
България започва да стопля отношения с Македония след поредицата от скандали между двете държави. За задълбочаване на сътрудничеството между двете страни се договориха премиерът Бойко Борисов и колегата му Никола Груевски. Това стана по време на работната среща в Скопие, която проведоха двамата министър-председатели късно в събота, съобщиха от Министерски съвет.

Двамата лидери са обсъдили дори провеждането на съвместно заседание на двата кабинета. Според тях на на него ще се очертаят възможностите за по-задълбочено сътрудничество в областта на икономиката, енергетиката и инфраструктурата.

Двамата премиери се надяват, че още в следващите три месеца между двете страни ще се засили взаимното доверие, чрез реализацията на конкретни проекти в образованието, културата, икономиката, евроинтеграцията, здравеопазването, инфраструктурата, енергетиката, транспорта и околната среда.

Според двамата премиера добросъседството трябва да се надгражда, посредством реални действия. Според Борисов и македонския му колега Балканският регион трябва да бъде интегриран в европейските и евроатлантическите структури. Подкрепата от съседите в този процес пък е от съществено значение. Напрактика това означава, че може да подкрепим Македония за членство в ЕС. В същото време само преди месец България заяви, че ще бъде сред държавите, които няма да посочат дата за започване на преговори за членство на Македония към ЕС.

Източник: в. Стандарт


Виж коментарите (6)
Още новини от Международни новини:
Четирима убити и десетки ранени при масова стрелба в Алабама
Русия постави България в списъка с държави с деструктивни нагласи...
Николоски пред ЕС: Скопие не се отказва от идеята за качествена ж...
Започна гласуването за президентските избори в САЩ
"Бащата" на валутния борд: Няма никаква полза от еврото
Николоски с отговор на "истерията" в България: Стоя зад всичко, к...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).