Кадиров подготвял наследник?

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
11:42 / 18.06.2024
2008
Кадиров е започнал да подготвя свой наследник заради заболяването си, пишат "Проект" и "Новая газета Европа", като се позовават на разследвания.

През цялата 2023 г. медиите упорито говореха за тежкото заболяване на чеченския президент Рамзан Кадиров. Изглежда обаче, че той е успял да реши здравословните си проблеми за известно време.

Според мащабно разследване на изданието "Проект" Кадиров е имал и има проблеми с бъбреците, но ги е решил, поне за известно време. Официално състоянието на Кадиров не се коментира, но изчезванията му от публичното пространство моментално привличат вниманието.

Напоследък Кадиров се появява на публични места с отоци. По време на речите си той често не е в състояние да говори ясно.

На фона на слуховете за болестта му Кадиров е започнал да подготвя свои наследници. Членовете на семейството му заемат всички високи постове в републиката. Кадиров не се притеснява, че някои от тях нямат и 18 години. Журналисти твърдят, че именно болестта е накарала Кадиров да предприеме такива решителни действия.

"Новая газета Европа" на 22 април публикува мащабно разследване за здравето на Кадиров: според журналистите още през 2019 г. той е диагностициран с панкреатична некроза, а след 2022 г. състоянието му започва сериозно да се влошава. В разследването се твърди също, че през 2023 г. руските власти са започнали ПР кампания, за да покажат, че Кадиров е добре.

Кадиров присъства на встъпването в длъжност на президента Владимир Путин на 7 май. Ръководителят на Чеченската република трудно се е изкачвал по стълбите. Помощниците му помогнаха да свали сакото си, пишат медии. Но руската журналистка Маргарита Симонян написа за главата на Чечения в своя канал Telegram: "Здравето му е отлично. Проверих го лично - бицепсите му са твърди като скала".

Виж коментарите (0)

Още по темата (4462):
21.06.2024 Христо Грозев: Може да се наблюдават много нови провали на агентите на
Кремъл
19.06.2024 Путин си тръгна с подаръци от Северна Корея
11.06.2024 Зеленски обеща войната да бъде прекратена при условията на Украйна
11.06.2024 Удължава се срокът на временната закрила за бягащите от Украйна
03.06.2024 Джордж Клуни опроверга твърдения
03.06.2024 Колега на Путин: В състояние е да накара всекиго да го хареса, особено му се удава с възрастни мъже
Още новини от Международни новини:
Опустошителна буря връхлетя Европа, най-малко седем са загинали
Евакуация в Гърция!
Евакуират туристи от известен курорт в Турция
Марин льо Пен може да триумфира на изборите във Франция
Голям астероид ще премине покрай Земята
Осъдиха българин във Великобритания, представял се за масажист и ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).