ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Коя е храната, която ни предразполага към рак? | ||||||
| ||||||
Дори няколко грама говеждо, свинско или агнешко с ежедневна консумация увеличава риска от развитие на рак на стомаха с 20%. С други думи, тези, които са участвали в проучването и са яли около 76 грама червено и месо, имали 20% по-висок риск от заболяването от тези, които яли 21 грама или просто по-малко. Учените анализирали данни от 500 хиляди пациенти. Също така, рискът е 15% по-висок за тези, които консумират около 54 грама червено месо на ден, в сравнение с тези, които ядат около осем грама. За тези, които консумират 29 грама месо на ден, рискът е с 19% по-висок от този, за хората които ядат около 5 грама говеждо, свинско или агнешко на ден, пише "Блиц". Обобщено, ако искате да намалите риска от заболяване като рак на червата, не трябва да консумирате ежедневно голямо количество месо. Разнообразете менюто си. Наблегнете повече на плодове, зеленчуци и супи и гарантирано ще бъдете по-здрави. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Международни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Ралица Паскалева: Предател си!
21:59 / 25.11.2024
Обявиха 1000 долара награда за намирането й!
08:27 / 25.11.2024
"УниКредит Булбанк" предупреди клиентите си
14:08 / 25.11.2024
Земетресение в България
11:06 / 26.11.2024
Обявяват новия партньор на Ралица Паскалева в "Игри на волята"
08:51 / 25.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив? | ||
Да (5630) | 58% | |
Не (3115) | 32% | |
Не мога да преценя (908) | 9% |