Крупен банков обир е извършен в Белфаст

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
19:48 / 21.12.2004
1067
В столицата на Северна Ирландия Белфаст е извършен може би най-крупният банков обир в Обединеното кралство, съобщават британските медии, цитирайки полицейски източници. Неизвестните извършители, в продължение на денонощие държали като заложници семействата на двама банкови служители, са отмъкнали, по неуточнени данни, около 20 млн фунта стерлинги (близо 40 млн щ.д.) от банка Northern Bank, която се намира в центъра на града. Ръководството на банката е съобщило за "значителна сума".
В неделя вечерта престъпниците похитили семействата на двама сътрудници с високи постове в банката. Заложниците са освободени около полунощ в понеделник, когато вече било съобщено за обира. Най-вероятно няма пострадали.
Обирът е извършен в банковото отделение за операции с налични пари. Специалистите предполагат, че там са били съхранявани огромни суми поради разгара на коледното пазаруване. Освен това там са постъпвали нови банкноти, за да бъдат сортирани и разпределяни по другите клонове. На мястото на престъплението веднага са пристигнали екипи на службите за борба с организираната престъпност. Събрани са записите от всички охранителни камери.
В официалното изявление на банката се казва, че засега не могат да бъдат съобщени никакви подробности за хода на разследването.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Израел обяви прихващането на огромна част от изтреляните 180 иран...
Иран изстреля над 100 балистични ракети срещу Израел
Един от най-великите си отиде от този свят едва на 58 години
Голям завод спира производство след 100 години работа, хиляди ще ...
Откриха тялото на Хасан Насрала
Започва поетапната евакуация на българите в Ливан


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).