Куриоз в музей в Нидерландия: Техник изхвърли предмети от изложба, помислил ги за боклук

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
19:08
777
Куриозен инцидент в музей в Нидерландия - техник изхвърли експонат в боклука. Случката се разиграва в музея LAM, намиращ се на 30 км от Амстердам, където техник решава да изхвърли кенче от бира, неподозирайки, че това е експонат от изложба. 

Кенчето е част от експозицията на френския творец Александър Лавет. Въпросното кенче от бира запечатва "всички прекрасни моменти, които творецът е прекарал с най-близките се приятели" - обясняват в официалното си съобщение от музея. 

Въпреки че изхвърленият експонат прилича на обикновено кенче от бира, по-близък поглед разкрива, че то е ръчно изрисувано с акрил, като всеки детайл е обработен изключително внимателно. 

На техника обаче може да му бъде простено, тъй като експонатът се е намирал в стъклена асансьорна шахта, като е изглеждало така, че все едно са били оставени от асансьорните техници. 

Важно е да се уточни обаче, че музеят LAM има традицията да излага своите предмети на изкуство на нетипични места. 

В официалното съобщение директорът на музея Сетске ван Зантен обяснява, че изхвърленото "кенче" е било част от експозицията "Храната и консумацията". 

"Нашата изложба дава възможност на посетителите на музея да видят предмети от ежедневието в нова светлина. Поставяйки предметите на различни и нетипични за това места, добавяме към цялостното изживяване". 

От музея уточняват, че не възнамеряват да предприемат каквито и да било действия срещу електротехника. Според тях той просто си е вършел работата, а според директора случката единствено допринася към изкуството на Александър Лавет. 

За щастие, изхвърлените кенчета са били намерени, почистени и върнати на мястото им, за да могат да бъдат видени.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Байдън отмени визитите си в чужбина
Молете се: Метеоролог се просълзи в ефир заради онова, което идва...
Мицкоски: Имаме проблем българите да бъдат вписани в Конституцият...
Иран отрича за експлозии до ядрения реактор в Исфахан
Магнитна буря удари Земята
На връх годишнината от атаката на ХАМАС: Нов взрив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).