Либийски медици свидетелстват в Триполи днес

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:20 / 08.08.2006
1302
За 11 часа българско време е насрочено шестото поредно заседание на Наказателния съд в Триполи по новото дело срещу българските медицински сестри и палестинския лекар, задържани в Либия.

Очаква се съдът да разпита няколко либийски експерти, изготвили в края на 2003 г. доклад за причините за масовото разпространение на ХИВ в Детска болница в Бенгази.

Свидетелите ще бъдат призовани от прокуратурата. Според българската защита, при това условие явяването им в съдебната зала е задължително.

След миналото заседание, Осман Бизанти коментира, че разпитването на експертите може да означава, че на този етап съдът не е убеден в изводите от техния доклад, според които най-вероятно вирусът е разпространяван умишлено, бил е генно-модифициран и се е съдържал в банки с плазма, открити в дома на подсъдимата сестра Кристияна Вълчева.

Очаква се днес в залата да присъстват и призованите от защитата 10 либийски граждани, които с показанията си пред либийското следствие, дадени още преди началото на СПИН-делото, оневиняват българските медицински сестри и палестинския лекар. Информацията е на Дарик радио.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Един от най-великите си отиде от този свят едва на 58 години
Голям завод спира производство след 100 години работа, хиляди ще ...
Откриха тялото на Хасан Насрала
Започва поетапната евакуация на българите в Ливан
Драстичен скок в цените на почивките в Турция
Проф. Витанов за края на войната в Украйна: Това ще бъде решено н...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).