Либийският ръководител Муамар Кадафи призова за отмяна на смъртното наказание

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:01 / 02.11.2004
756
Либийският лидер полк. Муамар Кадафи призова отново смъртното наказание да бъде забранено в страната му. “Подобно решение е свързано с прогреса на обществото. То е един от плодовете на цивилизования ум”, заяви Кадафи в реч пред съдии, адвокати и студенти и университетски преподаватели. “Реших да отменя смъртното наказание, но Народният конгрес не се съгласи, защото не е убеден и защото счита, че обществото все още не е достигнало необходимото равнище на цивилизация”, подчерта либийският ръководител.
Той отбеляза, че решението не е в резултат на натиск отвън.
“Отмяната на смъртната присъда няма да е в резултат на икономически, политически или в областта на сигурността натиск, като този над Турция, за да получи членство в ЕС”, заяви Кадафи. Премахването на смъртното наказание в Либия ще пощади живота на пет български медицински сестри и палестински лекар, които бяха осъдени на смърт през май, след като бяха признати за виновни в умишленото заразяване на либийски деца с вируса на СПИН, отбелязва Ройтерс. ЕС и САЩ също се присъединиха към България в отхвърлянето на присъдите като неприемливи. Либия, която положи усилия за установяването на по-близки връзки със Запада през последната година, обеща бързо разрешение на въпроса. Информацията е на Focus news.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Израел обяви прихващането на огромна част от изтреляните 180 иран...
Иран изстреля над 100 балистични ракети срещу Израел
Един от най-великите си отиде от този свят едва на 58 години
Голям завод спира производство след 100 години работа, хиляди ще ...
Откриха тялото на Хасан Насрала
Започва поетапната евакуация на българите в Ливан


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).