"Майкрософт" премахва емблематичния WordPad

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:04 / 04.09.2023
1542
"Майкрософт" официално потвърди премахването на WordPad от бъдещите си версии на своята операционна система. WordPad, безплатната текстообработваща програма, е част от операционната система Windows от почти 30 години, първоначално представен през 1995 г. заедно с Windows 95.

С официалното премахване на WordPad Microsoft ще продължи да популяризира своята платена алтернатива и богат на функции Microsoft Word, който е част от абонамента за Office 365.

Официална съобщение от "Майкрософт" гласи:

"WordPad вече не се актуализира и ще бъде премахнат в бъдеща версия на Windows. Препоръчваме Microsoft Word за документи с форматиран текст като .doc и .rtf и Windows Notepad за документи с обикновен текст като .txt.“

Приблизително по същото време "Майкрософт" добави няколко нови възможности към своя безплатен слой Notepad, който вече поддържа автоматично запазване и автоматично възстановяване на раздели. Въпреки това, за разлика от WordPad, Notepad не поддържа формати на обогатени текстови документи и е ограничен до .txt. Следователно всеки, който планира да върши сериозна работа, трябва да избере Microsoft Word.

Гигантът в момента работи върху Windows 12 OS, която се очаква да бъде пусната в началото на 2024 г.

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Мохамед Халаф: Влизаме в нова война
Нова "мистериозна заплаха" нападна Европа
ЕК ни поряза
Една от най-популярните екзотични дестинации въвежда такса вход з...
Гърция официално стана втората най-бедна страна в ЕС след Българи...
Легендарно място за похапване в Пловдив отново отвори врати


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).