Министър Ковачев посрещна японския престолонаследник Нарухито в българския павилион на ЕКСПО`2005

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:42 / 06.06.2005
609
Изключително съм горд, че днес имам възможността да Ви посрещна в българския павилион. Вашето посещение представлява голяма чест за България и ще даде нов тласък на усилията ни за поддържане и развитие на традиционно добрите отношения и сътрудничество с Япония. Това заяви в приветствието си към престолонаследника на Япония Нарухито, който днес посети българския щанд на ЕКСПО 2005, министърът на икономиката Милко Ковачев, съобщи пресслужбата на министерството на икономиката. Искрено се надявам чрез участието ни в ЕКСПО 2005 Япония да преоткрие България като страна с щедра и разнообразна природа и богато културно-историческо наследство, като производител от световна класа не само на прочутото кисело мляко, но и на световноизвестната маслодайна роза, на висококачествени вина, на здравословни билки, мед и минерални води, заяви министър Ковачев. Преди тридесет години на предишното изложение Негово величество император Акихито вкуси за първи път българско кисело мляко. Днес то е познат и ценен от всеки японец продукт, посочи министър Ковачев. Участието на България в изложението ще спомогне за още по-активни бизнес контакти, както и за популяризирането на страната в Япония, подчерта Милко Ковачев.
Министър Ковачев е Генерален комисар на българското участие в световното изложение и е официалният представител на България в тържествената церемония по време на "Дните на Япония".
Розово масло, кисело мляко, вино, минерална вода, мед и билки са продуктите, с които България привлича хиляди посетители на изложението. Ежедневно щандът се посещава от около 10 000 души. Темата на нашето участие в световното изложение е “България – мъдростта и даровете на природата за здравето, пълноценния живот на човека и толерантното съжителство”.
Националният ни павилион е разположен на площ от 324 кв. метра. Той е в централната част на изложението до павилионите на Италия, Испания, Германия, Франция, Турция и Гърция. Организатор на българското представяне в Аичи е Пловдивският международен панаир.
В ЕКСПО 2005 участват 127 страни и организации. Заетата площ е около 173 хектара. До момента изложението е посетено от 6 800 000 души. Очакванията са до края на изложението, 25 септември 2005 г., посетителите да надминат числото 15 млн души.
По програма министър Ковачев на 7 юни 2005 г. ще се срещне с отговорни представители на корпорация "Ебара" и президента на японската държавна организация за външна търговия "Джетро" Хироши Цукамото.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Израел обяви прихващането на огромна част от изтреляните 180 иран...
Иран изстреля над 100 балистични ракети срещу Израел
Един от най-великите си отиде от този свят едва на 58 години
Голям завод спира производство след 100 години работа, хиляди ще ...
Откриха тялото на Хасан Насрала
Започва поетапната евакуация на българите в Ливан


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).