Мощно земетресение в Нова Зеландия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:58 / 16.08.2013
1454
Мощно земетресение разтърси столицата на Нова Зеландия Уелингтън. По данни на Геоложката служба на САЩ трусът е бил със сила 6,8 по скалата на Рихтер и е регистриран в 14:31 часа местно време.

Епицентърът се намира в северната част на Южния остров до протока Кук, който разделя Нова Зеландия на два големи острова.

Според информация на сеизмичния институт "Геофон" в Потсдам , Германия и американския геологически институт, земетресението е било с дълбочина 2 километра. То е последвано засега от последващи трусове с магнитуд 5,6 и 5,7 и дълбочина 10 и 5 километра.

След серията трусове властите в страната спряха железопътния и въздушния транспорт. По данни на местните медии в град Седън се е съборила сграда. Съобщава се за нанесени щати на други сгради. Преустановена е работата на новозеландската фондова борса. В някои райони на Южен остров е било прекъснато електричеството. Няма данни за жертви и пострадали.

Източник: btv


Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Русия постави България в списъка с държави с деструктивни нагласи...
Николоски пред ЕС: Скопие не се отказва от идеята за качествена ж...
Започна гласуването за президентските избори в САЩ
"Бащата" на валутния борд: Няма никаква полза от еврото
Николоски с отговор на "истерията" в България: Стоя зад всичко, к...
Опозицията в РСМ, която започна скандала със знамената, призова з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).