Най-малко 65 са жертвите на експлозията в мина „Засядко”

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:19 / 19.11.2007
1865
Най-малко 65 миньори са загинали във вчерашната експлозия на газ гризу в мината "Засядко" в каменовъгления район Донбас в Украйна, съобщиха информационните агенции. Те цитират най-новите данни, но равносметката може да се влоши, тъй като съдбата на още 35 души остава неизвестна. Двайсет и осем служители на мината са приети в болница.

Експлозията стана рано вчера на дълбочина 1078 метра. Украинският премиер Виктор Янукович, който е от този район, пристигна снощи в Донецк, където заяви, че правителството вече е отделило 7,5 милиона гривни (около 1,5 милиона долара) за ликвидиране на последствията от аварията. Премиерът свика заседание на Държавната комисия по технологична и екологична безопасност, оглавявана от вицепремиера Андрей Клюев.

Комисията обсъди приоритетните действия, хода на спасителните работи и оказването на помощ на пострадалите и на семействата на жертвите. Запитан за шансовете да бъдат намерени още оцелели, Клюев отговори, че това е възможно. Общо 456 миньори са били прод земята в момента на взрива. Над 360 от тях вече са изведени на повърхността, съобщи министерството на извънредните ситуации.

Трийсет и седем екипа работят на мястото, съобщи още Клюев. Подземният пожар, предизвикан от експлозията, е бил потушен снощи, добави той. Стотици близки на миньорите пристигнаха на мястото на инцидента. Комисията реши семействата на загиналите да получат по 100 000 гривни (около 20 хиляди долара) помощ.

 



Източник: Дарик

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
България попадна в "черен" списък на Русия
23-годишен българин загина в тежка катастрофа край Рим
Серия от земетресения разтърсиха любима дестинация на хиляди бълг...
Четирима убити и десетки ранени при масова стрелба в Алабама
Русия постави България в списъка с държави с деструктивни нагласи...
Николоски пред ЕС: Скопие не се отказва от идеята за качествена ж...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).