ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Не сме сами - скандали в Македония и Турция за Евровизия, на ход е Русия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:05 / 22.02.2005Коментари (0)1228
©
Сложната система, по която в Македония избираха песен за участие във фестивала на Евровизия, не спаси западните ни съседи от подобен на разигралия се у нас скандал. Македонците избраха точкова система, подобна на тази при големия финал, като броят на точките за всяка песен се определяше от гласовете, дадени за нея по телефона, вотът на журито и на публиката в залата при заключителния концерт.
В статия под заглавие "Македонски избор за евросрам" в-к "Дневник" пише: Негодуванието и огорчението в музикалните кръгове и в обществото не престават след скандала при онзиденшния избор на песен за Евровизия. От организатора, Македонската телевизия, се очаква днес да отговори на реакциите, че при избора беше извършена тежка фалшификация и победата на Мартин Вучик беше нагласена.
Нашият срам е показан и на първа страница на незевисимият сайт www.esctoday.com. Заглавието гласи: "Премиерът Бучковски призна скандала с гласуването!" В сайта пише, че зорко ще бъде следено какво ще се случи по-нататък и че ще бъде известено за "по-нататъшното развитие на сканадала".
Щабът на Александра Пилева се оплака от избора на жури и от продажбата на билети, а щабът на Вучик - от телефонното гласуване.
За Александра Пилева имаше 50159 телефонни обаждания, за Мартин Вучик - 8790. Песента "Ти си сън" на Вучик не получи нито един глас при телефонното гласуване, но с 10 гласа на журито и 14 от залата той стана победител. Песента "Слънце и месечина" на Пилева получи 12 точки от телефонното гласуване и само 2 от залата.
Музикантите, композиторите, продуцентите и певците са единодушни, че нашият избор за Евровизия беше срамен.

Скандал помрачи избора на песен за Евровизия в Турция, съобщава Focus news. Един от членовете на журито отправи обвинения към колегите си, че са определили изпълнителката Гюлсерен да представлява страната на конкурса след като са получили подкуп, пише турският вестник "Хюрриет". Друг изпълнител, живеещият във Франция Сюлейман Дурмаз, също отправи обвинения към журито на конкурса в корупция. Дурмаз заяви, че са му били поискани 4 хил. евро, за да бъде допуснат сред финалистите.
Русия също е пред скандал. Там бяха проведени три предварителни кръга, а окончателният избор ще бъде направен на 25 февруари. "Евровизия": предчувствие за война" - така определя последният полуфинален кръг от конкурса електронният вестник "Дни". Експертният съвет на националния конкурс "Евровизия - 2005" изглежда притежава свръхестествена колективна хитрост, пише вестникът. Как иначе да си обясним, че на всеки следващ концерт очевадно се понижава равнището на участващите певци? В третия полуфинал всички изпълнения бяха в еднаква степен безлични, а две от тях също така в еднаква степен - феноменално отвратителни.
Третият полуфинал спечели тайнствената певица Ирина Шот. Анемична девойк с лице на професионален модел, която изпя класическа и безкрайно скучна песен. Това може да е красиво, но само в момента, когато се пее песента. Защо би гласувал някой за нея, едва ли е възможно да се проумее.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Купа на България сезон 2024/2025
Първа лига, сезон 2024/2025
Секретна операция: Задържаха известен диригент за присвояване на много пари
Ботев в Лига Европа, сезон 2024/2025
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да (599) 54%
Не (409) 37%
Не мога да преценя (95) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: