Опустошително земетресение в Афганистан, Пакистан и Индия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:15 / 08.10.2005
1302
Първите данни за жертвите от земетресението с магнитуд 7,6 по скалата на Рихтер в Пакистан, сочат голям брой загинали, съобщават официални източници, цитирани от телевизия Си Ен Ен.
Според първоначалната информация в северната част на страната, в района на пакистанския щат Кашмир са загинали най-малко 25 души, като броят на пострадалите все още не е уточнен. Двама души се смятат за загинали, след срутването на жилищна сграда в пакистанската столица Исламабад.

Две деца са загинали в афганистанския град Джелалабад, вследствие на земетресението, разтърсило Индийския полуостров тази сутрин, предаде АФП, позовавайки се на изявление на Хайкал Шах Фалах, високопоставен служител от администрацията на Джелалабад. По последни данни земетресението е било усетено на територията на Афганистан, Индия и Пакистан.

Село е било напълно разрушено в пакистанската част на Кашмир вследствие на земетресението разтърсило тази сутрин Пакистан, предаде по-рано днес АФП, позовавайки се на изявление на говорител на пакистанските въоръжени сили. Точен брой на жертвите и пострадалите не се съобщава.

Епицентърът на земетресението разтърсило тази сутрин региона, се намира източно от лятната столица на индийския щат Кашмир Шринагар, съобщи сеизмичната Обсерватория в Страсбург.
По-рано днес бе съобщено, че епицентърът на земетресението се намира на около 100 км от пакистанската столица Исламабад. Трусовете предизвикаха паника сред населението на засегнатите райони. Все още няма данни за жертви и разрушения в пакистанската столица.
Горните два етажа от жилищна сграда в Исламабад, са се срутили вследствие на земетресението. По данни на пакистанския министър на информацията има жертви вследствие на инцидента, като точният им брой не се посочва засега.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Израел обяви прихващането на огромна част от изтреляните 180 иран...
Иран изстреля над 100 балистични ракети срещу Израел
Един от най-великите си отиде от този свят едва на 58 години
Голям завод спира производство след 100 години работа, хиляди ще ...
Откриха тялото на Хасан Насрала
Започва поетапната евакуация на българите в Ливан


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).