Още един член на семейство Кенеди почина

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
19:45 / 10.10.2024
633
Етел Кенеди, вдовицата на Робърт Ф. Кенеди и яростен защитник на правата на човека, почина след прекаран инсулт, потвърди член на семейството пред CBS News. Тя беше на 96 години.

Тя е получила инсулт в съня си на 3 октомври, публикува нейният внук Джо Кенеди III в социалните медии по-рано тази седмица. Той описва своята "невероятна баба" като "силна жена, която е водила забележително пълноценен живот".

В публикация в четвъртък той написа: "С нашите сърца, пълни с любов, обявяваме кончината на нашата невероятна баба, Етел Кенеди. Тя почина тази сутрин от усложнения, свързани с инсулт, получен миналата седмица. Заедно с работата през целия живот в социална справедливост и права на човека, нашата майка оставя след себе си девет деца, 34 внуци и 24 правнуци, заедно с множество племенници и племенници, всички от които много я обичат."

В месеците между смъртта на съпруга й и раждането на най-малкото й дете, тя основава Фондацията за правата на човека на Робърт Ф. Кенеди през октомври 1968 г. Организацията празнува отдадеността на нейния съпруг и други хора към правата на човека и обществената служба, като подкрепя програми за правозащитници по целия свят. 

"В продължение на повече от половин век майка ми е била борец за справедливост, застанала до защитниците на правата на човека по целия свят", написа дъщеря й Кери във Facebook на 11 април, 96-ия рожден ден на майка й.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Губернаторът на Флорида: Очакваме много жертви
Заради българско гражданство поискаха оставката на министър в РСМ...
Ураганът "Милтън" достигна сушата: Потвърдени са първите смъртни ...
Ураганът "Милтън" намали силата си
Паническо пазаруване изпразни магазините във Флорида
Неврохирург обори твърдение за Михаел Шумахер


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).