Осъден за измами български гражданин ще бъде депортиран от Канада

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:31 / 27.01.2005
874
Български гражданин ще бъде депортиран от Канада за измами, съобщава местното издание "The Winnipeg Sun". 30-годишният Калин Чакъров вчера се е признал за виновен пред съда в Уинипег по пет обвинения за употреба на фалшиви документи и измама на магазини за електронна търговия в размер на хиляди долари.
Чакъров живее в града от три години и неколкократно е подавал молби за получаване на статут на бежанец, които били отхвърляни. Пред вероятността да бъде депортиран, Чакъров е “станал жертва” на престъпници, които му предложили възможност да спечели достатъчно пари, за да напусне града, пише изданието. Сънародникът открил банкова сметка под фалшва самоличност и скоро след това увеличил парите в нея до 19 хил. долара. Ударите извършвал заедно с неизвестен до момента съучастник. Двамата купили два телевизора с плазмени екрани, преносими компютри с DVD-устройства и друга техника на обща стойност 13 хил. долара. При ареста в дома му са открити няколко фалшиви документи за самоличност с различни имена, както и оборудване и материли за изработване н афалшиви документи.
Чакъров е осъден на 45 дни арест и глоба от 9500 долара. Случаят е поет от канадските имиграционни власти, които най-вероятно ще депортират българина до няколко дни.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Израел обяви прихващането на огромна част от изтреляните 180 иран...
Иран изстреля над 100 балистични ракети срещу Израел
Един от най-великите си отиде от този свят едва на 58 години
Голям завод спира производство след 100 години работа, хиляди ще ...
Откриха тялото на Хасан Насрала
Започва поетапната евакуация на българите в Ливан


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).