От Temu казаха за изтичането на личните данни на потребителите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:44
756
От Temu излязоха с официална информация, в която опровергават твърденията, че са компрометирани личните данни на техни потребители. По-рано бе разпространена информация, че хакери са успели да достигнат до чувствителна информация като адреси и пароли, която за щастие се оказа неправдоподобна.

"Екипът по сигурността на Temu проведе задълбочено разследване на предполагаемото нарушение на данните и потвърждава, че обвиненията са напълно неоснователни: данните в обращение не произхождат от нашите системи. Нито един ред данни не съответства на нашите записи за транзакции", подчертават от Temu.

"В Temu сигурността и поверителността на нашите потребители са наш основен приоритет. Възприемаме най-добрите практики в индустрията за защита на данните и киберсигурност, така че потребителите да могат да пазаруват с увереност на нашата платформа", пишат още от компанията.

Нашият ангажимент към сигурността се демонстрира чрез следните действия:

MASA Сертифициране: Независимо потвърдено от DEKRA в Германия, удостоверяващо, че нашето мобилно приложение отговаря на стандарта за киберсигурност за оценка на сигурността на мобилните приложения (MASA).

Партньорство с HackerOne: Работим активно с базираната в Сан Франциско платформа за киберсигурност, за да идентифицираме и адресираме уязвимости чрез нашата програма за награди за грешки.

Двуфакторно удостоверяване (2FA): Допълнителен слой на защита за предотвратяване на неоторизиран достъп до акаунти.

Членство в Работна група за борба с фишинг (APWG): Участие в глобална коалиция срещу фишинг и измами, споделяне на информация и стратегии с лидери в индустрията.

Сигурност на плащанията: Съответствие със стандарта за сигурност на данните в индустрията за разплащателни карти (PCI DSS) и партньорства с големи платежни мрежи, гарантиращи сигурност на транзакциите във всички методи на плащане.

"Потребителите на Temu могат да бъдат напълно уверени, че техните лични данни са защитени", гарантират от компанията, информира Bulgaria On Air.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Мицкоски за искането на Ковачев ВМРО-ДПМНЕ да бъде изключен от ЕН...
Мохамед Халаф: Влизаме в нова война
Нова "мистериозна заплаха" нападна Европа
ЕК ни поряза
Една от най-популярните екзотични дестинации въвежда такса вход з...
Гърция официално стана втората най-бедна страна в ЕС след Българи...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).