Откриха тялото на лекаря, популяризирал периодичното гладуване

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:50 / 09.06.2024
3040
Тялото на британския телевизионен водещ и защитник на здравословния начин на живот Майкъл Мозли е открито на гръцкия остров Сими в източната част на Егейско море, потвърдиха тази сутрин властите на острова, предаде Ройтерс.

Мозли е изчезнал на 5 юни.

По-рано полицията съобщи, че тялото на човек, за когото се предполага, че е Мозли, е било открито в района на плажа "Агия Марина" на остров Сими, но предстои да бъде идентифицирано.

За последно Мозли, добре познат от телевизията британски лекар, популяризирал периодичното гладуване (фастинг) с цел отслабване, е забелязан в сряда. Предполага се, че е тръгнал по камениста пътека, която свързва един от плажовете на острова с градчето Педи.

Диета, която разработва Мозли се казва 5 на 2 (или 5:2) и е разновидност на добре познатото периодично гладуване.

Нарича се 5:2, защото разделя седмицата на два периода – в 2 от седмичните дни се спазва строг пост, а в останалите 5 дни се храниш нормално. Ти сам избираш в кои 2 дни от седмицата да постиш, стига да не са два поредни дни от седмицата.

Т.е. не може да постиш в понеделник, ако си постил в неделя например.

В дните на пост се препоръчва дневен калориен прием от едва 600 kcal за мъже и 500 kcal за жени. А в останалите дни от седмицата всеки се храни според собственото си усещане – т.е. без броене и контрол над приетите калории.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Павел Дуров: Telegram не е "анархистичен рай" и Франция греши, ка...
Светът на музиката потъна в скръб
Планират мащабен проект под Черно море
Известна марка не може да продаде колите си
Revolut с нови екстри
Изкуствен интелект може да разпознава пациенти с висок риск от ра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).