Отвлечен автобус край Атина. Похитителите искат да летят за Москва

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:32 / 15.12.2004
498
Най-малко двама въоръжени мъже, за които се предполага, че са чужденци, държат за заложници пътниците в автобус в предградията на Атина, съобщи РИА Новости, цитирайки гръцка телевизия. По предварителни данни похитените са около 25 човека. Никой не е пострадал. Автобусът е тръгнал от Атина в 5.15 ч. Похитителите са пътували с него. Според някои сведения, те са въоръжени с карабина и пистолет. Шофьорът на автобуса е успял да избяга заедно с кондуктора и един от пътниците. Ключовете на колата са у шофьора. Полицията е отцепила района на шосето за Маратон. По данни на очевидци терористите отвреме-навреме стрелят във въздуха, а пердетата на автобуса са спуснати и нищо не се вижда.
Отначало се предполагаше, че похитителите са албански граждани, но междувременно те са се свързали с радио "Алфа" и са заявили, че искат самолет, с който да излетят за Москва. Единият от тях се е представил като Хасан и заявил, че е руснак. Руското посолство се опитва да разбере възможно ли е граждани на страната да са отвлекли автобуса.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Израел обяви прихващането на огромна част от изтреляните 180 иран...
Иран изстреля над 100 балистични ракети срещу Израел
Един от най-великите си отиде от този свят едва на 58 години
Голям завод спира производство след 100 години работа, хиляди ще ...
Откриха тялото на Хасан Насрала
Започва поетапната евакуация на българите в Ливан


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).