Пет държави заявиха готовност да помогнат на България

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:07 / 10.06.2005
2349
До настоящия момент пет държави заявиха готовност за оказване помощ на България, във връзка с възникналите наводнения. Това са Германия, Люксембург, Словения, Австрия и Чехия, съобщи министър Филиз Хюсменова, председател на правителствената Комисия за защита на населението при бедствия, аварии и катастрофи.
В София са сформирани 11 екипа, които отводняват частни домове в район Нови Искър под ръководството на зам.-кмета на района и началника на отдел "Аварийно-спасителни дейности" към Дирекция "Гражданска защита" – област София.
За усилване работата по извършване на отводнителни дейности на територията на Плевен, област Плевен е приведен допълнителен аварийно-спасителен екип с 3 бр. мотопомпи от отдел "Аварийно-спасителни дейности" към Дирекция "Гражданска защита" – област Кърджали.
Всички налични сили и средства в община Мездра са въведени за отводняване на частни домове в града и с. Ребърково. Започна отводняването и на помпена станция в с. Люти брод.
В Роман аварийни екипи отводняват къщи и укрепват дигата на р. Искър преди града. Организирано е отстраняването на паднала скална маса на пътя между селата Струпец и Синьо бърдо.
Спада нивото на водата на р. Искър в Своге. РС “ПАБ” – Своге отводнява къщи, намиращи се по дефилето на реката. Днес в страната ще има разкъсана облачност, на места до незначителна, но по-късно през деня отново ще се заоблачи и на места ще превали и ще прегърми.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Израел обяви прихващането на огромна част от изтреляните 180 иран...
Иран изстреля над 100 балистични ракети срещу Израел
Един от най-великите си отиде от този свят едва на 58 години
Голям завод спира производство след 100 години работа, хиляди ще ...
Откриха тялото на Хасан Насрала
Започва поетапната евакуация на българите в Ливан


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).