Подозрителен пакет е получило българското посолство в Русия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:35 / 20.02.2005
2232
Службите за сигурност към българското посолство в Русия са намерили подозрителен пакет в получената поща и са извикали експерти от вътрешното министерство, съобщи агенция "Интерфакс", цитирайки източник от милицията в Москва.
Според източника, вечерта на 18 февруари в милицията са се обадили сътрудници на службата за сигурност на посолството, чиято сграда се намира на ул. "Мосфилмовска" 66. Те съобщили, че при проверката на получения с пощата пакет е сработил металодетекторът.
Впоследствие било установено, че пакетът е доставен в посолството същия следобед от куриер на информационна агенция и е бил адресиран до кмета на София. В пратката служителите на охраната открили подозрителен метален предмет.
На мястото на произшествието и изпратена група експерти, които не са открили нищо подозрително. Евакуация на служителите от посолството не е правена.
Предишната вечер е имало подобно произшествие и в посолството на Великобритания, съобщава още агенцията. Там в пратки, адресирани. Подозрителните спринцовки са били иззети и предадени за лабораторна експертиза.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Израел обяви прихващането на огромна част от изтреляните 180 иран...
Иран изстреля над 100 балистични ракети срещу Израел
Един от най-великите си отиде от този свят едва на 58 години
Голям завод спира производство след 100 години работа, хиляди ще ...
Откриха тялото на Хасан Насрала
Започва поетапната евакуация на българите в Ливан


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).