Похитителите на автобуса в Гърция искат един милион евро

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:55 / 15.12.2004
827
Похитителите, които държат заложници в гръцки автобус край Атина, искат един милион евро, съобщи Франс прес. Гръцката полиция поддържа постоянен контакт с терористите. В местността са съсредоточени големи полицейски сили, във въздуха кръжи полицейски въртолет, предава РИА Новости. До момента са освободени петима заложници. Цитирайки техни показания, британският канал "Скай Нюз" предаде, че терористите са въоръжени със стрелково оръжие и експлозиви. Престъпниците предлагат да освободят всички жени, ако им бъде предоставен шофьор, който да ги откара до летище.
Припомняме, че по сведения на гръцките медии, най-малко двама мъже от чуждестранен произход похитиха тази сутрин край Атина автобус с 20-тина пътника. Шофьорът е успял да избяга с ключовете на автомобила. Единият от похитителите се е представил пред местно радио като руснак. Гръцката полиция не потвърждава информацията за руски произход на терористите или някой от пътниците. Другото предположение - че е възможно да са албанци, не се изключва от посланика на Албания, който е пристигнал на местопроизшествието, предаде руската агенция. Вероятността да са албанци се потвърждава и радио "Антена", която е успяла да се свърже по телефона с пътниците в автобуса. Мъжът, с когото са говорили журналистите от радиото, се е представил като един от похитителите и, въпреки че е отказал да назове националността си, е говорел със силен акцент, типичен за албанец. Той е потвърдил, че нито един заложник не е пострадал и е отново е настоял за нов шофьор и достъп до летище с цел напускане на страната.
На мястото на инцидента са представители и на руското посолство в Гърция, които съдействат на полицията.
Прессекретарят на гръцкото посолство у нас Никос Влахакис каза, че засега няма сведения сред заложниците да има българи, предаде Focus news. Следим непрекъснато и много внимателно ситуацията, допълва Никос Влахакис.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Израел обяви прихващането на огромна част от изтреляните 180 иран...
Иран изстреля над 100 балистични ракети срещу Израел
Един от най-великите си отиде от този свят едва на 58 години
Голям завод спира производство след 100 години работа, хиляди ще ...
Откриха тялото на Хасан Насрала
Започва поетапната евакуация на българите в Ливан


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).