Повишен сероводород във въздуха над Стара Загора

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:16 / 04.01.2006
1399
През последните дни на старата и първите дни на новата година в Стара Загора е отчетено повишаване от 3 до 6 пъти над пределните норми на сероводород във въздуха. Автоматичната станция на Регионалната инспекция за опазване и контрол на общественото здраве (РИОКОЗ) в Стара Загора продължава да отчита превишение на средночасовата максимално допустима концентрация на сероводород.

Забелязва се тенденцията това да става през вечерните часове на денонощието между 18 и 21 часа. Директорката на екоинспекцията инж. Пенка Начева не беше открита за коментар днес, но в края на миналата година каза, че това се дължи на употребата на въглища от битови абонати.

От началото на годината в Старозагорско трябва да започне изследване за наличието хлор, хлороводород и обеднен уран във въздуха, почвите и водите на региона. Решението е на Междуведомствената комисия по обгазяването, назначена от министър Радослав Гайдарски. В подготовка са и картите на Националната агенция за опазване и контрол на общественото здраве за епидемиологично проучване на населението.


Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Един от най-великите си отиде от този свят едва на 58 години
Голям завод спира производство след 100 години работа, хиляди ще ...
Откриха тялото на Хасан Насрала
Започва поетапната евакуация на българите в Ливан
Драстичен скок в цените на почивките в Турция
Проф. Витанов за края на войната в Украйна: Това ще бъде решено н...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).