Принц Чарлз ще се ожени за Камила

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:06 / 10.02.2005
1355
Принц Чарлз възнамерява да се ожени за своята приятелка Камила Паркър Боулс, съобщи днес пресслужбата на Кларънс хаус, официалната резиденция на британския престолонаследник.
Пресслужбата на Уелския принц заяви, че, ако той се ожени, а след това стане крал, неговата съпруга ще носи титлата принцеса-консорт Камила, т.е. няма да бъде кралица. След брачната церемония нейната титла ще бъде Нейно Кралско Височество графиня.
Очаква се сватбата да се състои на 8 април в параклиса "Сейнт Джордж" в замъка Уиндзор. Именно в Уиндзор Чарлз и Камила се срещат за пръв път при игра на поло през 1970 г. Но Камила се омъжва за друга, а принцът през 1981 г. се жени за Дайана Спенсър, която получава титлата принцеса на Уелс.
Близките отношения между престолонаследника и неговата стара приятелка обаче продължават и стават една от причините за развода на Чарлз и Дайана през 1996 г.
След гибелта на принцеса Дайана при автомобилна катастрофа през 1997 г. общественността обсъжда възможността за женитба между Чарлз и Камила, която към това време вече е разведена.
Засега не е известна реакцията на синовете на принца Уилям и Хари, но Кралица Елизабет и съпругът й принц Филип заявиха, че са “много щастливи” от вестта за бъдещата сватба, според информация от Франс прес. Премиерът Тони Блеър заяви, че обявяването на сватбата на принц Чарлз и Камила Паркър е “много радостна новина”.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Израел обяви прихващането на огромна част от изтреляните 180 иран...
Иран изстреля над 100 балистични ракети срещу Израел
Един от най-великите си отиде от този свят едва на 58 години
Голям завод спира производство след 100 години работа, хиляди ще ...
Откриха тялото на Хасан Насрала
Започва поетапната евакуация на българите в Ливан


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).