Разследван ирландец искал да строи хотел в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:17 / 19.09.2005
1084
Бившият ирландски правителствен съветник Фил Флин, който е разследван от няколко месеца за пране на пари в България, планирал да построи на мястото на бивша военна база в Пловдив луксозен хотел и търговски комплекс на стойност 20 милиона евро, съобщи електронното издание на британския вестник Таймс, цитирани от БТА.

Канал Четири на британската телевизия ще излъчи в четвъртък документален филм по случая. Филмът, озаглавен "Големият обир", е посветен на случая с откраднатите в края на миналата година от Нордърн банк в Белфаст рекордни 26,5 милиона лири. Авторът на филма Кевин Тулис разкри, че Флин и разследваният заедно с него ирландски финансист Тед Кънингам са се срещнали с предприемачи и са прегледали плановете за строежа в България. Според Тулис, Флин, който по онова време е бил директор на "Банк ъф Скотланд" /Ирландия/, заблудил българските бизнесмени, че инвестира парите от името на банката. Флин отхвърли твърденията, че е искал да инвестира 20 милиона евро в България и е заблуждавал българските предприемачи.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Израел обяви прихващането на огромна част от изтреляните 180 иран...
Иран изстреля над 100 балистични ракети срещу Израел
Един от най-великите си отиде от този свят едва на 58 години
Голям завод спира производство след 100 години работа, хиляди ще ...
Откриха тялото на Хасан Насрала
Започва поетапната евакуация на българите в Ливан


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).