Руснаците пиели много. Друг път!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
00:50 / 06.01.2005
2323
Пловдивският 9.14-промилов алкохолен феномен без колебания нахлу в световните новини днес. Сръбската агенция ТАНЮГ разпространи новината на запад от границата ни, гръцкият в-к "Катимерини" я съобщи на южните ни съседи, "Sun" я подхвана и прехвърли чак до американското крайбрежие, където CBS и Miami Herald докладваха на аудиторията си, че един българин е "прелетял" над смъртоносната граница на алкохол в кръвта и разбил всички илюзии на докторите относно собствените им медицински познания.
По разбираеми причини, особено внимание на смайващото събитие обърнаха руските медии. "Българин би европейските рекорди по съдържание на алкохол в кръвта" и "Пловдивчанин оживя след два литра водка" съобщават РИА "Новости", "Эхо Москвы", "Lenta.ru''. "Най-разпространеният мит за руснаците е, че пият много. Но това е също толкова голяма лъжа, както и тази, че по улиците на Москва се разхождат мечки. По отношение на пиенето нашите братя българи ни удариха в земята", "завижда" "Утро". "Честта на страната" отстоя никому неизвестният до днес пловдивчанин Петър Петров, в чиято кръв медиците регистрираха екстремално високото съдържание на алкохол от 9.14 промила. Този герой щеше и да си остане неизвестен, ако не се бе намесила случайността. Петров бил блъснат на улицата от "Мерцедес". Попаднал в клиниката "Св. Георги" и му били направени всички необходими анализи. Медиците зяпнали от учудване, когато получили резултатите от спектографа. В крайна сметка, 9.14 промила са си 2 литра 40-градусов концентрат! На всичкото отгоре Петров можел и да се движи - нали все пак е стигнал до пресечката, където го блъснал злополучният мерцедес. Нещо повече, той отговарял свързано на въпросите на лекарите и бил напълно адекватен!", възкликва в заключение руският ежедневник.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Израел обяви прихващането на огромна част от изтреляните 180 иран...
Иран изстреля над 100 балистични ракети срещу Израел
Един от най-великите си отиде от този свят едва на 58 години
Голям завод спира производство след 100 години работа, хиляди ще ...
Откриха тялото на Хасан Насрала
Започва поетапната евакуация на българите в Ливан


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).