Саддам бил арестуван по време на молитва в Багдад

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
18:25 / 20.12.2004
737
Бившият иракски лидер Саддам Хюсеин е заловен от американските войници не в подземие в Тикрит, а по време на молитва в Багдад. Това съобщават ливанските медии, позоваващи се на представители на Организацията за защита на Саддам Хюсеин. Те твърдят, че пред един от адвокатите си наскоро Саддам е опровергал разпространената от американците версия за пленяването си. По думите на бившия диктатор той е бил пленен в багдад по време на молитва, а след това бързо закаран до подземието на сграда в близост до родния му град Тикрит, където американските медии заснели сцената на "позорното предаване в плен на брадясалия и дрипав" лидер.
Саддам Хюсейн беше заловен през декември миналата година.
Междувременно Саддам се обърна към иракския народ с призив да остане единен "пред лицето на окупацията" и го предупреди да бъде предпазлив по време на насрочените за 30 януари догодина избори. Това обяви на пресконференция в Аман говорителят на адвокатския екип Зиад Хасаунех. бившият иракски лидер настоял също религиозните лидери от всички групи да поемат своята историческа отговорност за това, което се случва в страната.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Израел обяви прихващането на огромна част от изтреляните 180 иран...
Иран изстреля над 100 балистични ракети срещу Израел
Един от най-великите си отиде от този свят едва на 58 години
Голям завод спира производство след 100 години работа, хиляди ще ...
Откриха тялото на Хасан Насрала
Започва поетапната евакуация на българите в Ливан


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).