Самозванци се опитват да получат компенсации за трагедията в Беслан

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
20:06 / 20.09.2004
920
Днес на съвещание при президента Путин руският министър на здравеопазването е съобщил, че скоро всички жертви на терористичния акт в Беслан ще получат компенсации от федералния бюджет - 100 хил. рубли за загинал, 50 хил. за тежко ранен, 25 хил. за леко ранен и 15 хил. за всеки, който е бил заложник, но не е пострадал. Общата сума е 38 млн 917 хил. рубли (около 1 млн евро). Официалният списък на пострадалите сдържа 603 имена. По неофициални данни пострадалите са повече от 1300. Здравното министерство поема ангажимент да допълни списъка, когато получи сигурни данни. В момента това е много трудно, тъй като някои от близките на пострадалите все още не са получили смъртни актове, за други трябва да се докаже, че действително са били заложници, твърдят от ведомството. Не били редки случаите някой да се представи за бивш заложник, а други да твърдят, че той не е бил там.
В същото време има роднини на безследно изчезнали, които не искат да вземат пари, защото все още не знаят какво се е случило с близките им. В моргите във Владикавказ все още има 80 неидентифицирани тела, за чието разпознаване ще е необходим поне месец при положение, че близките им дадат кръв за изследвания.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
В една страна започнаха коледните празненства
Израел обяви прихващането на огромна част от изтреляните 180 иран...
Иран изстреля над 100 балистични ракети срещу Израел
Един от най-великите си отиде от този свят едва на 58 години
Голям завод спира производство след 100 години работа, хиляди ще ...
Откриха тялото на Хасан Насрала


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).