Седем земетресения през последните две денонощия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
00:20 / 14.03.2005
1760
В района на северния японски остров Хокайдо в събота през нощта е регистрирано земетресение с магнитуд 4.9 по Рихтер. Епицентърът е бил източно от Хокайдо на дъното на Тихия океан. Трусът е усетен и на Южните Курилски острови.
Земетресение с магнитуд 2.7 е усетено в събота сутринта в Италия, провинция Витебро.
Същия ден около 9.30 ч. в югоизточна Турция, в провинция Бингел, е регистриран трус със сила 5.7 по скалата на Рихтер. Епицентрът е бил на 700 км източно от Анкара.
Миналата нощ в Черно море близо до крайбрежието на Краснодарски район в Русия е имало земен трус с магнитуд около 4. Бил е усетен от жителите на Краснодар, новоросийск и Анапа.
Югоизточната иранска провинция Систан и Белуджистан около 5 ч. вчера сутринта е била разтърсена от земетресение със сила 5.9 по Рихтер.
Около 18 ч. вчера в северозападната част на Азербайджан е регистрирано земетресение със сила 5 по скалата на Рихтер. Епицентърът на труса е бил на около 400 км. от столицата Баку, близо до границата с Армения.
Преди около 2 часа бе съобщено за земетресение със сила 6.1 по скалата на Рихтер в Нова Зеландия. Епицентърът на труса е бил в Тасманово море, на 160 километра северозападно от столицата Уелингтън.
До момента няма данни за пострадали и поражения, с изключение на Иран, където се съобщава за материални щети. Турските власти съобщават за голяма паника сред населението.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Израел обяви прихващането на огромна част от изтреляните 180 иран...
Иран изстреля над 100 балистични ракети срещу Израел
Един от най-великите си отиде от този свят едва на 58 години
Голям завод спира производство след 100 години работа, хиляди ще ...
Откриха тялото на Хасан Насрала
Започва поетапната евакуация на българите в Ливан


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).