Снежна буря парализира североизточните райони на САЩ

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:36 / 23.01.2005
723
Снежна буря, връхлетяла миналата нощ североизточните райони на САЩ, на практика напълно парализира транспортните връзки. Затворено е международното летище във Филаделфия, отменени са 400 полета в Чикаго, както и голяма част от рейсовете в Ню Йорк, бостън, Балтимор - общо около 2.5 хиляди, съобщи ВВС.
Почти нулевата видимост неимоверно усложни обстановката и на автомагистралите. В Масачузетс е обявено извънредно положение, губернаторът поиска помощ от националната гвардия. В Нова Англия движението е напълно прекратено. В Ню Йорк за почистване на снега са мобилизирани всички ресурси, с които разполага градската управа. Според кмета, ако в града падне до 50 см сняг (а синоптиците прогнозират и повече), за почистването му ще бъдат изразходвани не по-малко от 20 млн долара.
Вече се появиха и съобщения за жертви на природната стихия. В щата Охайо е загинал човек, пропаднал в езеро през пропукалия се лед. За други двама жители на щата се предполага, че са починали от сърдечен пристъп по време на почистване на снега. Според съобщенията на метеоролозите в САЩ, предстои времето да се влош още повече.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Израел обяви прихващането на огромна част от изтреляните 180 иран...
Иран изстреля над 100 балистични ракети срещу Израел
Един от най-великите си отиде от този свят едва на 58 години
Голям завод спира производство след 100 години работа, хиляди ще ...
Откриха тялото на Хасан Насрала
Започва поетапната евакуация на българите в Ливан


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).