Терористи взривиха серия от бомби в транспортната система на централен Лондон

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
13:49 / 07.07.2005
1265
Минимум шест експлозии са станали тази сутрин по време на пиковия час в Лондон. Всички линии на метрото са спрени, а автобусите в централната част на града са спрени. Всички станции на метрото са евакуирани. Според BBC това вероятно е терористичен акт на Ал Кайда. Телевизията съобщи също, че има хора, които са затрупани в една от станциите на метрото.
Двуетажен "дабъл-декър" е бил почти разкъсан от експлозия. Автобусът е бил туристически.
На станция "Кингс крос" на метрото хората изключително трудно са успели да излязат, тъй като са били затворени вътре в влака и не са можели да го напуснат.
Най-трудното и объркващото в ситуацията е, че експлозиите са били в различни части на града и никой не знае на къде да тръгне и къде ще е безопасно.
Всички болници в Лондон имат предварителен план за подобни ситуации, който сега е бил задействан. Всички пациенти, които нямат тежки проблеми са изпратени по домовете си. Болниците са готови и приемат всички пострадали и оказват нужните медицински действия. За по-слабо пострадалите е устроен център за тяхното лечение на един двуетажен автобус от лондонския градски транспорт.
За момента има потвърена смъртта на минимум двама, а много са пострадалите, както от травми, така и от натравяния от дима, който са вдишали в тунелите на метрото.
Очаквайте още подробности по случая скоро на страниците на Plovdiv24.com.

Виж коментарите (3)
Още новини от Международни новини:
Израел обяви прихващането на огромна част от изтреляните 180 иран...
Иран изстреля над 100 балистични ракети срещу Израел
Един от най-великите си отиде от този свят едва на 58 години
Голям завод спира производство след 100 години работа, хиляди ще ...
Откриха тялото на Хасан Насрала
Започва поетапната евакуация на българите в Ливан


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).