Тони Блеър: Силно подкрепям приемането на България в ЕС през 2007 г.

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:53 / 29.09.2005
1227
Приветствам задълбоченото партньорство между Великобритания и България. Великобритания е готова да предложи съдействието си в бъдеще, както е съдействала в миналото, отбелязва в поздравителната си телеграма до министър-председателя Сергей Станишев Тони Блеър.

През последните години България постигна забележителен напредък. Сега, тя е член на НАТО и е подписала Договора си за присъединяване към ЕС. Партньорството относно въпросите по сигурността между двете страни е особено засилено при взаимодействието ни в Ирак и Афганистан. Очаквам с нетърпение да продължим тясното си сътрудничество при решаването на тези важни въпроси, пише премиерът на Великобритания.

Идващите месеци са изключително важен период в процеса на присъединяването ви към Европейския съюз. От 1999 г. силно подкрепям приемането на България в ЕС през 2007 г. Надявам се, че ще успеете да изпълните ангажиментите, поети при преговорите по присъединяването, така че целта да се превърне в реалност, подчертава в телеграмата си британският министър-председател, чиято страна пое председателството на ЕС на 1 юли 2005г.

Премиерът Тони Блеър изразява своето съжаление за последните наводнения в България и изразява надежда, че приносът на Великобритания към помощите ще облекчи ситуацията у нас. Очаквам с нетърпение да работя с Вас, за задълбочаването на силната връзка между нашите две страни, пише още той в поздравлението си до Сергей Станишев.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Израел обяви прихващането на огромна част от изтреляните 180 иран...
Иран изстреля над 100 балистични ракети срещу Израел
Един от най-великите си отиде от този свят едва на 58 години
Голям завод спира производство след 100 години работа, хиляди ще ...
Откриха тялото на Хасан Насрала
Започва поетапната евакуация на българите в Ливан


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).