Трима българи са арестувани в Гърция за внос на разредител за горива

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
13:19 / 14.10.2023
997
Една от най-големите вериги за внос от България на химически разтворители за горива е разбита от гръцката Икономическа полиция, пише AMNA.

"Службата, под координацията на Оперативния център за борба с контрабандата, успя да "обезвреди" веригата, внасяла в страната химически разтворители от България за фалшифициране на горива".

Операцията на властите е проведена във вечерните часове на 11 октомври, като полицаите са арестували трима души, а на други осем са повдигнати обвинения.

Началото на разплитането на веригата е поставено преди няколко дни, когато, както се посочва в информационната на полицията: "Службата е получила информация, според която в района на Агиои Анаргирой, Атика, има паркинг, в рамките на който са паркирани няколко цистерни, които превозват химически разтворители, идващи от България. В рамките на този район и от тези цистерни химическите разтворители се прехвърлят в други цистерни и след това материалът се озовава в различни бензиностанции в Атика за фалшифициране на гориво".

След задълбочени разследвания полицията е установила паркинг в Агиои Анаргирос, където са били паркирани три автомобила.

Гореспоменатите превозни средства са поставени под дискретно наблюдение, при което е установено, че едно от тях влиза в склад в Аспропиргос, Атика, където се съхраняват и доставят химически разтворители. След това от паркинга в Агиои Анаргирос се прехвърлят материали на горепосочените превозни средства и след това снабдяват с него две бензиностанции.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Земетресение разтърси Гърция преди минути
Българите в Гърция пият "горчиво кафе"
Евакуация във Версай
Опустошителна буря връхлетя Европа, най-малко седем са загинали
Евакуация в Гърция!
Евакуират туристи от известен курорт в Турция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).