Тръмп обеща да спре войната в Украйна преди да положи клетва като следващия президент на САЩ

Автор: ИА Фокус
Коментари (1)
22:25 / 09.08.2024
3234
В четвъртък ( 8 август) вечерта Доналд Тръмп заявява в ексклузивно интервю пред Breitbart News, че като новоизбран президент възнамерява да преговаря за мир между Русия и Украйна още преди да положи клетва като следващия президент на САЩ.

В едночасово интервю за Breitbart News в луксозния си крайморски курорт и клуб Мар-а-Лаго, тук, в Южна Флорида, Тръмп заявява, че иска да види войната между Русия и Украйна "уредена".

"Искам да я видя уредена", отговаря Тръмп. "Искам да я приключим."

Тръмп подчертава, че познава руския президент Владимир Путин и украинския президент Володимир Зеленски и вярва, че ако бъде избран отново на 5 ноември, ще може да договори мир, за да се сложи край на "смъртта" и "разрушенията".

"Познавам и двамата президенти на страните", заявява Тръмп. "Познавам много добре президента Путин. Искам да видя как смъртта спира. Има смърт и има разрушение. Те разрушават цялата тъкан на определена част от света. Искам да се стигне до преговори и да се свърши всичко това".

Тръмп отбелязва, че опонентът му от Демократическата партия, вицепрезидентът Камала Харис, би продължила войната и би продължила да налива стотици милиарди долари от американските данъци в Украйна, вместо да я прекрати. Той смята, че Харис няма да направи нищо и заради нейното бездействие "милиони хора ще умрат", ако спечели изборите през ноември. Той твърди също, че некадърността на Харис може да въвлече света в глобална война.

"Не мисля, че тя има някаква представа", заявява Тръмп. "Тя изобщо няма да се справи с това. Не мисля, че тя би направила каквото и да било. Мисля, че тя просто ще продължи и милиони хора ще умрат. Може да прерасне и в Световна война. Тя няма никаква способност да се справи с това. Искам да се справим. Винаги съм бил в много добри отношения и с двамата мъже (Володимир Зеленски и Владимир Путин) и мисля, че съм в много добра позиция. Щеше да е по-лесно да се свърши - никога нямаше да започне. Ако аз бях там, то никога нямаше да започне."

Тръмп също така заявява, че се надява, че ако спечели, ще успее да договори мирното споразумение, с което да се сложи край на войната, в периода между изборите на 5 ноември и встъпването в длъжност на 20 януари 2025 г.

"Погледнете наследството на страната - градовете са предимно сринати", отбелязва Тръмп, описвайки Украйна. "Те са изравнени със земята. Просто са напълно изравнени със земята. Виждали ли сте някога някои от тези градове? Няма нито една сграда, която да стои. Страната е опустошена. Така че искам да го реша и ще успея да го реша. И бих искал да го направя преди да стигна до Белия дом, след като бъда избран за президент".

Виж коментарите (1)

Още по темата (18):
13.09.2024 Соня Васи: Тръмп е лъжец, американците не искат клоун за президент
31.08.2024 Тръмп отново нападна Харис, нарече я "дефектна личност"
11.08.2024 Селин Дион обвини Тръмп, че е използвал без разрешение нейна песен на митинг в Монтана
10.08.2024 Самолетът на Доналд Тръмп кацна аварийно
07.08.2024 Боян Чуков: От битката в САЩ зависи какво ще се случи във всички неврологични точки на земното кълбо
04.08.2024 Харис се оттегля от дебата с Тръмп по Fox News
Още новини от Международни новини:
Легендарно място за похапване в Пловдив отново отвори врати
Земетресение от 5,2 по Рихтер в Румъния е усетено в България, Мол...
Още един опит за покушение срещу Тръмп
Скопие привиква българския посланик заради липсващите знамена
Европа е изправена пред катастрофалните последствия след бурята "...
Арестуваха граждани на САЩ, Испания и Чехия за заговор срещу Маду...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).