Туристи определиха кой е "най-вкусният" град в Европа
За мнозина храната е едно от най-големите удоволствия, които можем да си позволим, така че истинските гастрономи със сигурност ще се радват да открият кой град е "по-вкусен“ от останалите. Добре, че той изобщо не е толкова далеч.
Много хора по света смятат Италия за истински гурме център. И докато италианците, в зависимост от града, в който живеят, биха се заклели, че тяхното място е център на най-добрите удоволствия за небцето им, изглежда, че един град в страната все още е пред останалите.
А именно читателите на най-известния туристически портал "Conte Nast Traveler" казват, че това е Болоня.
Болоня е столицата на италианския регион Емилия-Романя, който експертният екип на Lonely Planet нарече гастрономическия рай на страната и откъдето идват пармезанът, мортаделата, пармското прошуто и балсамовият оцет.
Този град крие много лица и имена. И така, докато някои го наричат "La Dotta", други "La Rossa", третото му име е "La Grossa", което в превод означава "дебел", пише "Блиц".
Лазаня, тортелини и болонезе са направени за първи път в Болоня. Главните готвачи тук са луди да използват възможно най-добрите съставки, местно отгледани или произведени, сезонни и произведени с възможно най-малко човешко въздействие.
Вечерята, както и общуването като част от нея, е около 21:00 часа в Болоня. Италианците обаче започват със сладкишите още около 18 часа следобед. След като приключат с работния ден и задълженията си, баровете под прочутите веранди (километри красиви алеи, обявени за световно наследство) бавно се пълнят. След това идва passeggiata - вечерният ритуал на разходка преди вечеря и след това самата вечеря.
И докато мнозина бързат към други италиански градове, като Рим, Милано или Венеция, Болоня е доста подценена. Това се вижда и от факта, че през 2019 г. тя регистрират незначителните 1,5 милиона посетители, докато гореспоменатите градове привличат над 10 милиона годишно.
Сега обаче е ясно, че ако искате истинска наслада от храната, ще изберете този град.
По-малкият брой посетители е това, което прави специалната атмосфера в този град, както и отношението към туристите. А именно ресторантите винаги се стараят да зарадват гостите си. В сравнение с други градове, посетителите на Болоня са много по-малко склонни несъзнателно да попаднат в "туристическия капан“.
Всичко това може би е допринесло Болоня да бъде обявена за "по-вкусна" от други градове по света. Независимо дали ще се отбиете до павилион, ще вземете вкусен сандвич с мортадела и ще седнете на стъпалата на площада, или ще се насладите на една от романтичните улици с бели покривки и дегустационни менюта, посетителите гарантират, че ще направят изживяването ви в този град незабравимо за цял живот.